Frikadeller med rosmarinsovs og farverige grøntsager

frika-e1436021705647 ny

Idag stod der klassisk dansk mad på menuen - nemlig frikadeller uden alt for mange dikkedarer. Hertil rosmarinsovs, kogte kartofler og gulerødder og det lille tvist - lilla blomkål. Rosmarinsovsen kan du se her, hvordan jeg lavede.

pande 2Frikadeller:

  • 500 g hakket svinekød 7-10 %
  • 1 æg
  • 1 løg - groftrevet
  • ½ solohvidløg - fintrevet
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk rasp
  • 1 tsk friskhakket rosmarin
  • 2 tsk  friskhakket timian
  • 1 tsk friskrevet muskatnød
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
 

Bland alle ingredienser og ælt grundigt. Lad farsen hvile på køl ½ time. Form farsen til 12-14 frikadeller og steg dem i lidt smør ca 6 minutter på hver side, indtil de er fint brune og gennemstegte.