Spicy kyllingelår med ananas/avokado/bønne-salat og ingefærdressing

 

11nyDagens menu sendte tankerne til Caribien. Stærkt, krydret, sødt og saftigt.

Kyllingen:

  • 900 g kyllingelår
  • Saft af 1 lime
  • 5 spsk soya
  • 2 spsk olie
  • 4 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • 1 meget stærk rød chili - i små tern
  • peber
  • Salt
  • ½ dåse sorte bønner
 

Bland lime, soya, olie, hvidløg, ingefær, chili og peber til en marinade og hæld den over kyllingen. Drys lårene med lidt salt. Steg i ovnen ca 35 minutter på 225 grader. Dryp kyllingen med saften i bunden af fadet en enkelt gang undervejs. Straks kyllinglårene kommer ud af ovnen, hældes bønnerne i fadet og vendes i kødkraften/marinaden. Server bønnerne som ekstra tilbehør til kyllingen.

Ingefærdressing:

  • 3 dl cheasyfraiche
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 meget stærk rød chili - finthakket
  • Saft af en lime
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber
 

Rør alle ingredienser til en dressing og lad den trække på køl en halv times tid.

ana-e14358370571661 nyAnanas/avokado/bønne-salat:

  • 1 meget moden ananas i tern
  • 2 avokado i tern + et skvæt citronsaft, så avokadoen ikke bliver alt for brun
  • ½ stor rød peber i strimler
  • 3 forårsløg - i tynde ringe
  • ½ dåse sorte bønner
 

Anret alle ingredienser pænt og server ingefærdressingen til salaten.