Ferskenkage
- 300 g hvedemel
- 100 g sukker
- 1 knips salt
- 2 tsk bagepulver
- 100 g blødt smør + lidt ekstra til at smøre kageformen med
- 150 g ricotta
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 håndfuld hasselnøddekerner - groft hakkede
- 3 ferskner i ca ½ cm tykke både
- 1 spsk kanelsukker
Bland mel, sukker, salt og bagepulver grundigt sammen i en røreskål. Kom smør, ricotta, mælk, æg og nøddekerner i skålen og bland det hele godt sammen til en nogenlunde fast dej. Kom dejen i den smurte kageform eller tærtefad og tryk den godt ned og ud til kanten.
Læg ferskenbådene i et pænt mønster og tryk dem lidt ned i dejen. Drys med kanelsukker. Bag kagen ca 45 minutter på 200 grader midt i ovnen. Læg evt. stanniol over den, hvis den er ved at blive for mørk.
Lad kagen køle lidt af inden servering. Giv flødeskum, cremefraiche eller lignende til.