Indiske kofta med agurke/tomat-raita

kofta1 nyDer stod indisk på menuen, så jeg kunne få brugt noget af min hjemmelavede hyben/fersken-chutney. Det blev til krydrede kofta/kødboller af hakket kylling på naanbrød med grønt, raita og så chutney'en som prikken over i'et.

Kofta:

  • 500 g hakket kyllingkød
  • 3 fed hvidløg - revet
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 løg - revet
  • 75 g smuldret blød feta
  • 2 spsk garam masala
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser grundigt og form ca 15 kødboller, som lægges i et ovnfast fad med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader.

raita-til-kofta 2Raita med agurk og tomat:

  • 3,5 dl yoghurt naturel
  • 1 stærk chili - finthakket
  • 3 fed hvidløg - fint revet
  • 1 spsk ingefær - fint revet
  • 1 forårsløg - fintsnittet
  • Skal og saft fra ½ lime - skallen fint revet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Salt og godt med peber
  • ½ agurk - halveret, indmaden skrabet ud med en ske og derefter skåret i skiver
  • 1 stor tomat uden indmad - skåret i tern
 

Bland alle ingredienser undtaget agurk og tomat til en dressing. Vend agurkskiver og tomattern i dressing og lad raita'en trække 20-30 minutter inden servering.

  salat-til-kofta2Salat af hakket frisk spinat, revet gulerod, rødløg og tørrede tranebær, samt skiver af melon til "dulme" smagsløgene med.