Ovnbagt laks og fennikel med ostesovs

laks-mo2Idag stod den på laks og fennikel bagt i ovnen dækket af en lækker ostesovs. Laksen kan sagtens undlades eller evt byttes ud med en rest kylling eller helt uden kød som en vegetarisk ret.

Opskrift:

  • Ca 400 g laks - delt i det ønskede antal portioner
  • 1 stor fennikel eller 2 mindre - delt i 4 eller 6 stykker på langs
  • Salt og peber
  • 3 dl kogevand fra fennikel
  • 1,5 dl tør hvidvin
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 3 spsk hvedemel
  • 150 g cheddarost - revet
  • ½ tsk friskrevet muskatnød
 

Læg laksestykkerne i et ovnfast fad og krydder dem godt med salt og peber. Blancher fennikelstykkerne i kogende vand tilsat lidt salt i 2-3 minutter. Læg den afdryppede fennikel i fadet med laksen.

Lav en opbagning af fennikelkogevand, hvidvin og hvedemel. Pisk indtil der ikke er nogle melklumper og sovsen er tyknet. Tilsæt madlavningsfløden lidt efter lidt, imens der stadig piskes. Kog et par minutter for svag varme under stadig omrøring, indtil sovsen ikke smager af mel. Tilsæt muskatnød og godt med peber. Kom osten i og lad den smelte, imens du stadig rører i sovsen. Smag til med salt, men husk at osten er salt i forvejen.

Hæld ostesovsen over laks og fennikel og bag i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader. Server en salat med en syrlig olie/eddike-dressing, og godt brød til - evt foccacia.