Italienske gorgonzolafyldte kyllingkødboller i tomatsovs
Hakket kylling smager ikke af det helt store, men til gengæld er kødet nemt at "præge" i en ønsket retning, alt efter hvilke krydderier man putter i og hvad der serveres til. Idag valgte jeg italiensk tema, og lavede nogle skønne kødboller med gorgonzola i tomatsovs. Vi fik det sammen med pasta og salat, men det havde faktisk været mere autentisk med brød eller kartofler.
Hvis du ikke er til blåskimmelost, så kan du bytte gorgonzolaen ud med mozzarella eller anden let smeltende ost.
Kyllingkødboller med gorgonzolafyld:
- 500 g hakket kyllingkød
- 1 løg - revet
- 2-3 fed hvidløg - fint revet
- 1 gulerod - fint revet
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 lille tsk friskrevet muskatnød
- Salt og peber
- 1 æg
- 0,75 dl rasp
- 100 g gorgonzola
Bland alle ingredienser - undtaget gorgonzola - sammen til en fars. Lad den hvile i køleskab i ca 30 minutter. Forbered imellemtiden tomatsovsen - se opskrift længere nede.
Form farsen til 16-18 kødboller og del gorgonzolaen i ligeså mange små stykker. Mas hver kødbolle flad, læg et lille stykke gorgonzola i og luk farsen rundt om osten og form til en kugle.
Læg kødbollerne i et ovnfast fad og sæt i en 220 grader varm ovn. Efter ca 15 minutter hældes tomatsovsen over kødbollerne og fadet sættes i ovnen i ca 10 minutter mere.
Tomatsovs:
- 1 løg - groft hakket
- 3 fed hvidløg - groft hakket
- 1 stængel bladselleri - snittet
- 1 spsk olivenolie
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 dl tør hvidvin
- 1 dåse flåede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
Klar løg, hvidløg og bladselleri et par minutter i lidt olie. Kom tomatpuré på og lad den svitse et minut. Tilsæt basilikum, oregano og fennikelfrø og hvidvin og lad alkoholen fordampe. Kom de flåede tomater og bouillonterningen i og lad nu sovsen simre 20-25 minutter.
Blend tomatsovsen med en stavblender og smag til med sukker, salt og peber. Hæld tomatsovsen over kødbollerne og sæt fadet i ovnen i ca 10 minutter på 220 grader. Pynt evt. retten med lidt frisk basilikum og server med pasta kogt efter anvisning på pakken samt en enkel grøn salat.
Dagens salat af romainesalat, cherrytomater, rødløg og sorte og grønne oliven. Dressing af olivenolie, balsamico, hvidløg, tørret basilikum, salt og peber.