Spicy merguezburger med tzatziki og løgsalat
En god merguezpølse skal være både krydret og stærk. Det "stærke" får de fra harissa, som er en allestedsnærværende chilipasta i Tunesien. Heldigvis kan den også købes herhjemme, hvis man ikke lige er så heldig at have været en tur i Tunesien og har hjembragt noget. Idag forsøgte jeg mig på at lave - ikke merguezpølser, men burgere à la merguez.
"Merguez-bøffer":
- 500 g hakket lammekød
- 3-4 fed hvidløg -presset
- 2 spsk hele fennikelfrø - stødt eller kværnet
- 1½ spsk hele korianderfrø - stødt eller kværnet
- ½ spsk hel spidskommen - stødt eller kværnet
- ½ spsk hele peberkorn - stødt eller kværnet
- 2 spsk paprika
- ½ spsk stødt kanel
- Ca 1 spsk salt
- 2 pæne spsk harissa
Ælt alle ingredienser grundigt sammen og lad farsen hvile ½ time i køleskab. Form det ønskede antal bøffer og steg dem i lidt olivenolie, indtil de er netop gennemstegte og har en fin stegeskorpe.
- ½ agurk i små tern
- 2 fed hvidløg - presset
- 2 tsk tørret mynte
- 2 tsk tørrede dildspidser
- 1 spsk citronsaft
- Ca 3 dl tyrkisk yoghurt
- Salt og peber
Bland hvidløg, mynte, dildspidser og citronsaft i yoghurten. Vend agurk i og smag til med salt og peber.
Løgsalat:
- 1 løg - halveret og skåret i tynde skiver
- Saft af ½ citron
- 1 godt knips salt
- 1 spsk sumak
Vend alle ingredienser sammen og lad salaten trække i køleskab i ca 15 minutter.
Endvidere:
- Burgerboller
- 2-3 tomater i tern
- Salatblade
- Evt. ekstra harissa
Kom bøfferne i bollerne sammen med salatblade, tzatziki, tomattern, løgsalat og evt. lidt harissa, hvis du vil have det ekstra spicy