Spicy merguezburger med tzatziki og løgsalat

tunesisk-burgerEn god merguezpølse skal være både krydret og stærk. Det "stærke" får de fra harissa, som er en allestedsnærværende chilipasta i Tunesien. Heldigvis kan den også købes herhjemme, hvis man ikke lige er så heldig at have været en tur i Tunesien og har hjembragt noget. Idag forsøgte jeg mig på at lave - ikke merguezpølser, men burgere à la merguez.

harissa

"Merguez-bøffer":

  • 500 g hakket lammekød
  • 3-4 fed hvidløg -presset
  • 2 spsk hele fennikelfrø - stødt eller kværnet
  • 1½ spsk hele korianderfrø - stødt eller kværnet
  • ½ spsk hel spidskommen - stødt eller kværnet
  • ½ spsk hele peberkorn - stødt eller kværnet
  • 2 spsk paprika
  • ½ spsk stødt kanel
  • Ca 1 spsk salt
  • 2 pæne spsk harissa
 

Ælt alle ingredienser grundigt sammen og lad farsen hvile ½ time i køleskab. Form det ønskede antal bøffer og steg dem i lidt olivenolie, indtil de er netop gennemstegte og har en fin stegeskorpe.

samletTzatziki:

  • ½ agurk i små tern
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 2 tsk tørret mynte
  • 2 tsk tørrede dildspidser
  • 1 spsk citronsaft
  • Ca 3 dl tyrkisk yoghurt
  • Salt og peber
 

Bland hvidløg, mynte, dildspidser og citronsaft i yoghurten. Vend agurk i og smag til med salt og peber.

Løgsalat:

  • 1 løg - halveret og skåret i tynde skiver
  • Saft af ½ citron
  • 1 godt knips salt
  • 1 spsk sumak
 

Vend alle ingredienser sammen og lad salaten trække i køleskab i ca 15 minutter.

Endvidere:

  • Burgerboller
  • 2-3  tomater i tern
  • Salatblade
  • Evt. ekstra harissa
 

Kom bøfferne i bollerne sammen med salatblade, tzatziki, tomattern, løgsalat og evt. lidt harissa, hvis du vil have det ekstra spicy