MadbloggerUdfordringen #4: Ovnbagt slethvar i appelsin/ingefær-fløde og rucolasalat med avokado og andet godt
Her er så mit bidrag til MadbloggerUdfordringen #4- med hovedemnet fisk.
Jeg var så heldig her i eftermiddag at få leveret en luksuskasse med fisk fra Skagenfood. Til gengæld vidste jeg så ikke i forvejen, hvad kassen indeholdt. Retten er derfor komponeret på grundlag af de leverede fisk og hvad jeg havde på lager i køkkenregionerne i forvejen.
Ovnbagt slethvar i appelsin/ingefær-fløde:
- 500-600 g slethvar-fileter delt i halve på langs
- 1 spsk smør
- Saft af 3 appelsiner
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 knips chiliflager
- 1tsk gurkemeje
- 5 dl madlavningsfløde
- Salt og peber
Læg fisken i et ovnfast fad smurt med lidt smør. Krydr fisken med salt og peber og lad den trække ca 15 minutter.
Bland appelsinsaft og ingefær i en gryde (tag 3 spsk fra til salatdressing). Tilsæt smuldret bouillonterning, gurkemeje og chiliflager, og lad det koge ind til ca halv mængde. Hæld madlavningsfløde på og kog yderligere 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
Fold hver filet en enkelt gang og hæld appelsin/ingefær-fløden over. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 minutter. Lav eventuelt salaten i mellemtiden.
- 2 store håndfulde rucola
- 1 håndfuld bladselleriblade - groft hakkede
- 1 bundt dild - groft hakket
- 2 avokado i mindre stykker - evt. dryppet med lidt citronsaft for at undgå misfarvning.
- 1 håndfuld smuttede mandler
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 3 spsk appelsinsaft/ingefær-blanding
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
Bland rucola, bladselleriblade og dild på et fad, og anret avokado, mandler og tørrede tranebær fint derpå.
Bland en dressing af appelsinsaft/ingefær-blandingen, chiliflager, salt og peber og server den til salaten.
Endvidere:
- Ris eller bulgur kogt efter anvisning på pakken
- Evt. appelsinskal skåret i tynde strimler til pynt på fisken