Kikærte tikka masala med æbleraita

tikka tallChicken tikka masala er nok en af de mest populære indiske retter og den smager jo også virkelig dejligt, men da det som sædvanlig er meatless monday herhjemme, så har jeg idag forsøgt mig med en vegetarisk tikka masala, hvor kyllingen er byttet ud med kikærter og masser af grøntsager. Resultatet blev absolut ikke ringere end udgaven med kylling.

Kikærte tikka masala:

  • 1 spsk smør
  • 1 portion tikka masala - se opskrift længere nede i indlægget
  • 3 fed hvidløg - revet
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 løg - finthakket
  • ½ aubergine - skåret i mundrette tern
  • 1 gulerod - skåret i skiver
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse cherrytomater
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 dåse kikærter - drænet og skyllet
  • 1 håndfuld brede snittebønner - skåret i mundrette stykker
  • ½ squash - skåret i mundrette tern
  • 1 gul peber - skåret i strimler
  • Saft af 1 lime
  • Salt
  • 1 grøn frisk chili - skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld cashewnødder
 

Smelt smørret i en gryde og svits tikka masala'en hurtigt heri. Tilsæt hvidløg, ingefær og løg og svits yderligere 1 minut. Kom aubergine og gulerod i gryden og steg endnu et par minutter.

Skub grøntsagerne lidt til side og kom tomatpuréen på og lad den stege 1 minut. Tilsæt cherrytomater og madlavningsfløde og lad det koge lidt, imens du maser omkring halvdelen af tomaterne, så de splatter lidt ud.

Kom snittebønner og kikærter i retten og lad den simre i 5 minutter (Lav raita'en imens).

Tilsæt squash og lad retten simre endnu 2 minutter, før du tilsætter gul peber og limesaft. Lad retten simre yderligere 2-3 minutter og smag til med salt. Pynt retten med skiver af grøn chili og cashewnødder.

Tikka masalaTikka masala:

  • 2 tsk hele nelliker
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk bukkehornsfrø
  • 1 tsk hele hvide peberkorn
  • 10 grønne hele kardemommekapsler
  • 1 stykke muskatnød på størrelse med en ært
  • 1 spsk chiliflager
  • 20 mandler
  • 1 tsk gurkemeje
 

Kom alle ingredienser - undtaget gurkemeje - på en tør pande og rist, indtil krydderierne frigiver duft. Pas på de ikke brænder.

Lad krydderier og mandler køle lidt af, og stød eller kværn dem så til et fint pulver. Tilsæt gurkemeje og bland det sammen.

Æbleraita:

  • 1 æble - skåret i små tern
  • 1 forårsløg - snittet i tynde ringe
  • 2,5 dl yoghurt naturel
  • 3 spsk krydret chutney - f.eks hyben/fersken-chutney
  • Saft af 1 lime
 

Bland alle ingredienser sammen til en raita og server til den færdige kikærte tikka masala.

Endvidere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken
  • Eventuelt mango-, hyben- eller anden chutney