Ostegratinerede rødspætter med rejer og krydderurter

fiskeret tallDagens middag var endnu mindre tilrettelagt end ellers. Jeg troede nemlig at jeg havde taget en pose med 2 slethvarfileter ud af fryseren, men det viste sig at være 4 meget små rødspættefileter i stedet - og lige lidt nok til to personer. Heldigvis havde jeg også nogle rejer i fryseren, så de kom også i spil, og det endte faktisk med at der også var en portion til hunden.

fiskeretOpskrift:

  • 4 rødspættefileter
  • 100 g rejer
  • Salt og peber
  • 2 porrer - skåret i ca 1 cm stykker
  • Stænglerne og toppen af en fennikel - skåret i tynde ringe. (Resten skal bruges til salaten)
  • 1 tsk smør
  • 2 tsk paprika
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 fond du chef med grøntsager (bouillon)
  • 3 spsk hakket dild
  • 3 spsk hakket purløg
  • 100 g revet emmentaler - gerne med lidt smag
 

Læg rødspættefileterne i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Placer rejerne rundt om fiskene.

Klar porre og fennikel i lidt smør og krydr med paprika, peber og en anelse salt. Tilsæt madlavningsfløde og fond du chef og lad det simre ca 5 minutter.

Vend hakket dild og purløg i stuvningen, og hæld den over fisk og rejer. Drys med revet emmentaler og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter.

salat til fiskeretDagens salat af hjertesalat, fint snittet fennikel, tomat, ærter og ærteskud med olie/eddikedressing.

Endvidere:

  • Kogte kartofler