Pasta med peberfrugtcreme

peroni-3-e1435832898129 nySom vanligt står der en vegetarisk ret på menuen, da det jo er mandag. Denne mandag en skøn pastaret i "solskinsfarver", som modvægt til novembervejret.

peberfrugterOpskrift:

  • 1 løg - finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 røde, gule eller orange peberfrugter - gerne i hver sin farve
  • 1 rød frisk chili - finthakket.
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 2 tsk tørret basilikum
  • ½ dåse flåede hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 dl madlavningsfløde
  • Salt peber
  • 350-400 g tørret fuldkornspaghetti - eller anden pasta
  • Evt lidt frisk basilikum til pynt
  • Friskrevet parmesan
 

Kom olivenolie på en dyb pande ved lav varme. Steg løget blødt heri, uden at det tager farve. Tilsæt peberfrugterne og steg også dem bløde, uden at de tager farve.

Kom hvidløg, chili og basilikum på panden og steg yderligere et par minutter. Tag 5-6 strimler peberfrugt fra panden og læg dem til side til pynt.

Tilsæt den halve dåse tomater og bouillonterningen. Lad retten simre ca 5 minutter. Blend grøntsagsblandingen nogenlunde homogen med en stavblender.

Tilsæt madlavningsfløde og lad retten simre, imens du koger pasta efter anvisning på pakken. Smag peberfrugtcremen til med salt og peber .

Bland den færdigkogte og ikke alt for grundigt drænede pasta i peberfrugtcremen og pynt med de peberfrugtstrimler, som du tog fra tidligere.

Server retten sammen med friskrevet parmesan  og en enkel salat med olie/eddike-dressing.

salat til peperoniDagens salat af iceberg, agurk, tomat og rødløg med olie/eddike-dressing med hvidløg, dijonsennep og oregano.