Kødboller af gris i hot peanutsovs med sprød salat

peanutsovs skål2Thai inspirerede kødboller af glad gris i en cremet, men godt spicy peanutsovs serveret med jasminris og sprøde syrlige grøntsager  - what's not to like?

peanutsovs tætKødboller af gris i hot peanutsovs:

  • 500 g hakket svinekød - jeg brugte 8-10 %
  • 1 forårsløg - fint snittet
  • ½ rød peberfrugt - skåret i små tern
  • 3 fed + 2  fed hvidløg - presset
  • 1 spsk + 1 spsk fint revet ingefær
  • 1 spsk + 1 spsk rød karrypasta fra en thaikøbmand - ikke fra supermarked
  • 3 spsk + 2 spsk fiskesovs
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 dåse kokosmælk - ikke light
  • 3 spsk chrunchy peanutbutter
  • Saft af ½ lime
  • Evt. lidt koriander eller thaibasilikum og frisk rød chili til pynt
 

Bland forårsløg, peberfrugt, 3 fed hvidløg, 1 spsk ingefær, 1 spsk rød karrypasta, 3 spsk fiskesovs, æg og hvedemel grundigt sammen og ælt det i kødet. Lad farsen hvile i køleskab ca 30 minutter. (Lav salaten imens).

Form farsen til ca 15 kødboller og steg dem gyldne på alle sider i lidt smagsneutral olie - ca 12 minutter i alt. (Lav peanutsovsen imens).

Svits hurtigt 2 fed hvidløg, 1 spsk ingefær og 1 spsk rød karrypasta i sesamolie. Tilsæt kokosmælk og peanutbutter, og lad det simre 2-3 minutter under jævnlig omrøring, så peanutbutteren opløses.

Tilsæt 2 spsk fiskesovs og limesaft, og lad sovsen simre yderligere 2 minutter. Smag til med eventuelt mere fiskesovs og/eller limesaft.

Læg de færdigstegte kødboller i en skål og hæld den varme peanutsovs over. Pynt eventuelt med koriander/thaibasilikum og lidt frisk rød chili.

peanutsalatSprød salat:

  • 1½ rød peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • ½ stor agurk
  • 2 forårsløg
  • Saft af ½-1 lime
  • 1 lille håndfuld peanuts
 

Ordn grøntsagerne og skær dem i smalle skrå strimler. Bland grøntagerne og limesaft i en skål, og drys med peanuts.

Yderligere:

  • Jasminris kogt efter anvisning på pakken