Tunsalat med kapers og andet godt

tunsalat fad2Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor der stort set altid er tilsat majs og rød peber i købe-tunsalater. Efter min mening er det ingenlunde et "match made in heaven" - nærmest bare lidt vammelt. Jeg synes at en tunsalat skal være frisk og med masser af smag, så i min er majs og rød peber byttet ud med kapers, citronsaft, rødløg, persille og en hemmelige ingrediens.

tunsalat tall3Opskrift:

  • 1 dåse tun i vand - 140 g drænet vægt
  • 2 ansjoser - ultra-finthakket. Og nej, man kan ikke smage dem.
  • 3 spsk god mayonnaise uden mystiske ingredienser og E-numre
  • 2-3 spsk cheasyfraiche
  • 1 lille rødløg - finthakket
  • 5 spsk kapers - grofthakket
  • 3 spsk finthakket bredbladet persille
  • 4-5 spsk citronsaft
  • Salt og peber
 

Pres det meste væde ud af tunen og kom den i en skål. Hak tunen let med en gaffel og bland den grundigt med ansjos, mayonnaise og cheasyfraiche. Vend rødløg, kapers og persille i og smag til med citronsaft, salt og masser af peber.

Server på godt rugbrød - gerne ristet.