Koteletter i fad som vor italienske mama kunne have lavet dem
Koteletter i fad er en populær ret hos de fleste. Her får du opskriften på min "italienske" udgave. Vi fik en lækker bønne/broccolisalat og krydrede halve ovnkartofler til i dag, men pasta eller ris passer også fint til. (Jeg gav kartoflerne et forspring på 10 minutter i ovnen, så forbered dem først).
- 4 svinekoteletter - ca 500 g
- Salt og peber
- 1 tsk + 1 spsk paprika
- 4-5 spsk soltørrede tomater i små tern + lidt af olien, som de har ligget i
- 1 rødløg - finthakket
- 3 fed hvidløg - presset
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk chiliflager
- 5 dl madlavningsfløde
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 125 g mozzarella - i tynde skiver
Krydr koteletterne med salt, peber og 1 tsk paprika, og brun dem på en dyb pande i lidt af olien fra de soltørrede tomater. Læg koteletterne i et ovnfast fad.
Klar løgene på samme pande, som kødet blev brunet på - tilsæt eventuelt lidt mere olie. Tilsæt hvidløg, oregano, basilikum, rosmarin, chiliflager og 1 spsk paprika og steg yderligere 1 minut, men uden at det tager farve. Kom de soltørrede tomater på og steg endnu et par minutter.
Tilsæt madlavningsfløde og smuldret bouillonterning og lad det simre ca 5 minutter. Smag til med salt og peber og hæld sovsen over koteletterne. Fordel osten på koteletterne og bag retten i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter.
- Et passende antal bagekartofler - halverede
- Lidt olivenolie
- Presset hvidløg
- Tørret oregano, basilikum og rosmarin
- Salt og peber
Vend kartoflerne i lidt olie, krydderier, salt og peber og bag dem ca 35 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.
- 2 håndfulde grønne bønner - skåret i mundrette stykker
- ½ broccolihoved - delt i små buketter
- Salt og peber
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1½ tsk dijonsennep
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 3 spsk kapers
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 lille rødløg - finthakket
- 10 sorte oliven
Kog bønnerne i ca 4 minutter i vand tilsat salt. Tilsæt broccoli og koger yderligere 2 minutter. Overhæld grøntsagerne med iskoldt vand og lad dem dryppe grundigt af.
Pisk olie, eddike, dijonsennep, oregano, basilikum, salt og peber grundigt sammen og tilsæt kapers, hvidløg og rødløg. Vend de afdryppede bønner og broccoli i marinaden og pynt med oliven.