Lynhurtig sandwich med ovnbagt laks

ls reI dag skulle det bare gå hurtig, men jeg havde samtidig et par stykker fersk laks, der skulle bruges i dag og ingen plads i fryseren. Løsningen blev laksesandwich. Laksen fik 12 minutter i ovnen og mellemtiden rørte jeg dressingen og ordnede grøntsagerne. Et nogenlunde hæderligt måltid på under et kvarter - det kan vist næsten ikke gøres hurtigere.

Opskrift:

  • 2 stykker fersk laks à ca 100 g
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber
  • 2 dl cheasyfraiche
  • 2 spsk soltørret tomat i små tern
  • 2 tsk ketchup
  • 1 knips chiliflager
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 stor håndfuld spæde spinatblade
  • 1 stor tomat - skåret i skiver
  • 1 forårløg - fint snittet
  • 1 lille flûte - delt i 2 og flækket på langs eller andet passende brød
 

Dryp laksen med citronsaft og krydr gavmildt med salt og peber. Bag laksen i ca 12 minutter i en 200 grader varm ovn. Når ca halvdelen af tiden er gået, lægges brødet i ovnen underdelen med skærefladen opad og overdelen med skærefladen nedad.

I mellemtiden: Rør en dressing af cheasyfraiche, resten af saften fra den ½ citron, soltørret tomat, ketchup, chiliflager, hvidløg, salt og peber.

Tag laks og brød ud af ovnen, og byg 2 sandwiches af brød, laks, dressing, spinat, tomat, foråsløg.