Kyllingehjerter i rød karry og kokosmælk

hjerter-i-skål 38Jeg elsker kyllingehjerter, og jeg elsker thaimad, så hvorfor ikke kombinere? Og det var lige netop det, som jeg gjorde i dag. Det kan på det varmeste anbefales. Hvis du ikke er vant til at spise indmad, så er kyllingehjerter stedet at starte - de er milde i smagen og på alle måder nemme at gå til.

hjerter-i-gryde 38Opskrift:

  • 500 g kyllingehjerter
  • 1 løg - hakket
  • Lidt neutralt smagende olie
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • Ingefær på størrelse med en tommelfinger - finthakket
  • 2-3 spsk rød karrypasta fra en thaikøbmand - ikke fra et almindelig supermarked.
  • 1 dåse kokosmælk - ikke light
  • 4 dl vand
  • 1 lille aubergine - i mundrette tern
  • 2 gulerødder - i skrå skiver
  • 1 rød peber - i strimler
  • ca 1 spsk sukker
  • 2-3 spsk limesaft
  • 2-3 spsk fiskesovs
  • 2-3 forårsløg - fint snittet
 

Brun kyllingehjerterne i lidt olie i en gryde. Tilsæt løg og klar dem. Kom hvidløg, ingefær og rød karrypasta på og steg yderligere et par minutter, men uden at hvidløget branker.

Tilsæt kokosmælk og vand og lad retten simre ca 1 time. Tilsæt aubergine og lad retten simre endnu 20 minutter, inden der tilsættes gulerod, og efter yderligere 10 minutter rød peber, som blot skal have et par minutter.

Smag retten til med sukker, limesaft og fiskesovs, og pynt med fint snittet forårsløg.

Yderligere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken