Ovnstegt kylling med grøn karry, og salat med agurk og bønnespirer

grøn-kyl-tall2 (1) reI dag fik vi, hvad der vel bedst kan kaldes en dansk/thai-fusionskylling - krydret med thailandsk grøn karrypasta, men med sovs med base af dansk fløde. Uanset rettens nationalitet smagte det fortrinligt.

grøn-kyl-fad reOvnstegt kylling med grøn karry:

  • 1 kylling à ca 1200 g - parteret i 4 eller som "sommerfuglkylling"
  • 3 spsk grøn karrypasta - fra en thaikøbmand, ikke fra supermarked
  • 2 spsk olie
  • 3-4 fed hvidløg - presset
  • Salt
  • 3-4 dl madlavningsfløde
  • 5-8 tørrede karryblade - let smuldret
 

Læg kyllingen i et ovnfast fad. Bland karrypasta, olie og hvidløg og fordel blandingen på skindsiden af kyllingen. Krydr med salt og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35 minutter.

Hæld madlavningsfløde i bunden af fadet og drys de let smuldrede karryblade ud i fløden. Steg kylling yderligere ca 10 minutter i ovnen.

thai-salat reSalat med agurk og bønnespirer:

  • 2 håndfulde feldsalat
  • 1 lille agurk - skåret i brede tynde strimler med en kartoffelskræller
  • 3 håndfulde babybønnespirer
  • 1 frisk rød chili - skåret i bittesmå tern
  • 1 lime - delt i både - til at presse over salaten
 

Arranger grøntsagerne pænt i en skål eller fad og læg limebådene ved.

Yderligere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken