Ovnstegt kylling med grøn karry, og salat med agurk og bønnespirer
I dag fik vi, hvad der vel bedst kan kaldes en dansk/thai-fusionskylling - krydret med thailandsk grøn karrypasta, men med sovs med base af dansk fløde. Uanset rettens nationalitet smagte det fortrinligt.
Ovnstegt kylling med grøn karry:
- 1 kylling à ca 1200 g - parteret i 4 eller som "sommerfuglkylling"
- 3 spsk grøn karrypasta - fra en thaikøbmand, ikke fra supermarked
- 2 spsk olie
- 3-4 fed hvidløg - presset
- Salt
- 3-4 dl madlavningsfløde
- 5-8 tørrede karryblade - let smuldret
Læg kyllingen i et ovnfast fad. Bland karrypasta, olie og hvidløg og fordel blandingen på skindsiden af kyllingen. Krydr med salt og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35 minutter.
Hæld madlavningsfløde i bunden af fadet og drys de let smuldrede karryblade ud i fløden. Steg kylling yderligere ca 10 minutter i ovnen.
Salat med agurk og bønnespirer:
- 2 håndfulde feldsalat
- 1 lille agurk - skåret i brede tynde strimler med en kartoffelskræller
- 3 håndfulde babybønnespirer
- 1 frisk rød chili - skåret i bittesmå tern
- 1 lime - delt i både - til at presse over salaten
Arranger grøntsagerne pænt i en skål eller fad og læg limebådene ved.
Yderligere:
- Ris kogt efter anvisning på pakken