Mørbradgryde

mg reMin store søn som ellers var flyttet hjemmefra, er vendt retur til bardomshjemmet for et par måneder.  "Mors mørbradgryde" har  åbenbart været savnet i det halve år, hvor han har været væk hjemmefra - det var ihvertfald det første han bad om at få til middag, så det fik vi naturligvis.

mørbrad grydeMørbradgryde:

  • 1 svinemørbrad à 500-600 g - afpudset
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 100 g bacon - klippet i strimler
  • 1 stort løg - hakket
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk røget paprika - stærk
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk tørret timian
  • 150 g champignons - skåret i halve eller kvarte alt efter størrelse
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  •  ½-1 dåse flåede hakkede tomater - jeg brugte ½
  • 5 dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 200-300 g cocktailpølser
 

Skær mørbraden til 8-10 bøffer og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1-2 minutter på begge sider og læg til side.

Steg bacon og løg 3-4 minutter. Tilsæt de 2 slags paprika og lad det svitse 1 minut, inden hvidløg, timian og champignon tilsættes. Steg yderligere 2-3 minutter og tilsæt så tomatpure og steg endnu 1 minut.

Tilsæt flåede tomater, fløde og bouillonterning. Lad sovsen simere under låg ca 20 minutter. Kom bøffer og cocktailpølser i retten og lad den simre 6-8 minutter under låg. Smag til med salt og peber.

salat tl mgDagens salat af romainesalat, persillekviste, cocktailtomater, rødløg og sorte oliven. Olie/eddike-dressing med hvidløg.

Endvidere:

  • Kartoffelmos, eller ris kogt efter anvisning på pakken