Mørbradgryde
Min store søn som ellers var flyttet hjemmefra, er vendt retur til bardomshjemmet for et par måneder. "Mors mørbradgryde" har åbenbart været savnet i det halve år, hvor han har været væk hjemmefra - det var ihvertfald det første han bad om at få til middag, så det fik vi naturligvis.
- 1 svinemørbrad à 500-600 g - afpudset
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 100 g bacon - klippet i strimler
- 1 stort løg - hakket
- 1 spsk paprika
- 1 spsk røget paprika - stærk
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 spsk tørret timian
- 150 g champignons - skåret i halve eller kvarte alt efter størrelse
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- ½-1 dåse flåede hakkede tomater - jeg brugte ½
- 5 dl fløde
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 200-300 g cocktailpølser
Skær mørbraden til 8-10 bøffer og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1-2 minutter på begge sider og læg til side.
Steg bacon og løg 3-4 minutter. Tilsæt de 2 slags paprika og lad det svitse 1 minut, inden hvidløg, timian og champignon tilsættes. Steg yderligere 2-3 minutter og tilsæt så tomatpure og steg endnu 1 minut.
Tilsæt flåede tomater, fløde og bouillonterning. Lad sovsen simere under låg ca 20 minutter. Kom bøffer og cocktailpølser i retten og lad den simre 6-8 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
Dagens salat af romainesalat, persillekviste, cocktailtomater, rødløg og sorte oliven. Olie/eddike-dressing med hvidløg.
Endvidere:
- Kartoffelmos, eller ris kogt efter anvisning på pakken