Stegte sild og flødestuvede kartofler med krydderurter

I dag fik vi endnu en mormor-klassiker - stegte sild med flødestuvede kartofler. Jeg blander en ordentlig håndfuld friske krydderurter i stuvningen straks inden servering, og det løfter den altså til helt andre højder.

stuvede kartoflerFlødestuvede kartofler:

  • 1 kg kartofler - skrællet vægt
  • 5 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Friskrevet muskatnød
  • 1 håndfuld finthakkede friske krydderurter - jeg brugte dild og bredbladet persille
 

Skær kartoflerne i kvarte og sæt dem over i letsaltet vand. Giv dem et opkog på 4-5 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og lad kartoflerne simre i ca 10 minutter under låg, indtil kartoflerne er møre og fløden er kogt ind. Rør nænsomt i dem indimellem. Smag til med salt, peber og muskatnød. Vend forsigtigt krydderurterne i stuvningen.

Stegte sild:

  • 8 sildefileter
  • 5-8 tsk dijonsennep
  • 1-2 dl rugmel
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt olivenolie
 

Klip eventuelle rygfinner af sildene. Smør lidt sennep på kødsiden af hver sild og vend dem i rugmel krydret med salt og peber. Hvis sildene ikke er særlig fede, så dryp dem med en anelse olivenolie på skindsiden.

Steg sildene øverst i en 200 grader varm ovn i ca 15 minutter. Vend dem en enkelt gang undervejs. Mine sild blev lidt for blege i dag, da jeg havde fået dem placeret for lavt i ovnen.

Salat til sildDagens salat af romaine, dild, persille, agurk og radiser. Dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber.