Pastagratin med svampe, bacon og blåskimmelost

fad-e1422559195363 nyuDagens pastaret er ikke specielt raffineret og ej heller særlig ernæringsrigtig, men den smager godt, og så kan den laves færdig i forvejen og så bare smækkes i ovnen i 15-20 minutter inden servering. Det er et must at servere en enkel salat med en syrlig dressing til, ellers bliver retten en kende for tung.

pg-fad-taget-a nytOpskrift:

  • 400 g penne - kogt efter anvisning på pakken
  • 1 stykke bacon à ca 350 g - skåret i tern og uden svær
  • 1 stort løg - finthakket
  • 300 g champignons - skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 8 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel med top
  • 150 blåskimmelost - i mindre stykker - jeg brugte Danablu
  • Lidt friskrevet muskatnød
  • 3-4 cocktailtomater - skåret i skiver
  • 3 spsk finthakket persille
 

Kom den kogte pasta i et ovnfast fad og stil til side. Steg baconstykkerne sprøde på en pande. Hæld det værste fedt fra og kom baconstykkerne i pastafadet.

Klar løget på baconpanden. Tilsæt champignon og steg endnu 2-3 minutter. Kom hvidløg, timian, oregano, rosmarin og chiliflager på panden og steg yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber, og hæld blandingen i fadet med bacon og pasta. Vend det hele godt rundt.

Pisk mælk og mel sammen i en tykbundet gryde og bring det til kog under konstant omrøring. Lad det koge under stadig omrøring i ca 2 minutter, indtil jævningen er tyknet og melsmagen forsvundet.

Tilsæt blåskimmelosten og lad den smelte, imens der røres. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber. Hæld ostesovsen over pastaen og pynt med tomatskiverne. Bag retten 15-20 minutter i en 200 grader forvarmet ovn.

Drys med persille og server pastagratinen sammen med en grøn salat.

sa t pDagens salat af rucola, cocktailtomater, sorte oliven og forårsløg. Olie/eddike-dressing med hvidløg, tørret basilikum og dijonsennep.