Fiskemuffins med estragondressing og ovnbagte kartofler og grønt

muffins-tall-e1437302012632 ny Oftest laver jeg min fiskefars selv, fordi det smager bedst, men indimellem falder jeg for et godt tilbud på en færdiglavet, og så skal der i de fleste tilfælde gøres lidt ekstra ud af farsen for at pifte den lidt op. I dag stod jeg med sådan en færdig fiskefars af torsk og laks og tænkte at jeg ville lave den til fisketerrin, fiskefarsbrød eller noget i den stil. Da jeg skulle finde en egnet form at bage det i, faldt jeg over husets muffinform - og så blev det altså til fiskemuffins. Jeg gav en estragondressing (se opskrift længere nede på siden) og ovnbagte kartofler og grøntsager til.

Kartofler, peberfrugt, rødløg og bladselleri skar jeg blot i mindre stykker, vendte med lidt olivenolie, finthakket hvidløg, 1 knips chiliflager, salt og peber, og bagte ca 45 minutter på 225 grader - det sidste kvarter sammen med fiskemuffins'ne.

fisketimballer nyFiskemuffins:

  • 400 g færdig fiskefars af torsk og laks
  • 1 håndfuld bredbladet persille med stilke - groft hakket
  • ½ lille rødløg - groft hakket
  • Revet citronskal fra 1 lille citron
  • 1 æg
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Olie til formen
 

Kom hele herligheden i en foodprocessor og kør, indtil persille og løg er finthakket og farsen er blandet. Smør en muffinform med plads til 12 muffins med lidt olie og fordel farsen i "hullerne". Bag fiskemuffins'ne i ca 15 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader.

muffins-bagt nyFiskemuffins'ne var virkelig flotte og luftige - lige indtil jeg kom med mit kamera, men smagen fejlede heldigvis ikke noget.

estragondres nyEstragondressing:

  • 4 dl cremefraiche
  • 3 spsk hakket frisk estragon
  • 1-2 fed hvidløg - presset
  • 4 spsk kapers - groft hakket
  • 3 spsk citronsaft
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser til en dressing og lad den gerne trække på køl i en halv times tid.