Røget laks med ægge/oliven-creme

Søndagsmiddagen var af den helt nemme slags, men ikke desto mindre virkelig velsmagende. En laksemad på godt brød er jo altid et hit, men med ægge/oliven-creme og lidt lakserogn, så skrues der ekstra op for lækkerheden.

Opskrift:

  • 300 g røget laks i skiver
  • 4 skiver godt brød
  • Evt. lidt smør til brødet
  • Et par håndfulde salat - jeg brugte feldsalat
  • 1 portion ægge/oliven-creme (se opskrift længere nede på siden)
  • 8 tsk lakserogn
  • Lidt ærteskud
  • 8 cherrytomater
 

Smør eventuelt de 4 skiver brød med lidt smør, inden først salaten og så laksen fordeles derpå. Fordel ægge/oliven-cremen på laksemadderne, og pynt med lakserogn, ærteskud og cherrytomat.

æggecremeÆgge/oliven-creme:

  • 2 æg - kogt smilende og hakket
  • 10 grønne oliven - skåret i skiver
  • 1 lille spsk dijonsennep
  • 2 spsk hakket persille
  • 3 spsk cremefraiche
  • Salt og peber
 

Rør alle ingredienser sammen, og lad cremen trække ca 15 minutter på køl.