Laksefrikadeller med svamperemoulade

laksefrik tætAftensmaden i dag bestod af laksefrikadeller med en lækker svamperemoulade på godt rugbrød. Jeg valgte den lette løsning med hensyn til laksefrikadellerne og "pimpede" blot en færdigkøbt fars op med en sjat fløde, hakket dild og lidt revet citronskal, men laksefrikadeller lavet fra bunden, ville naturligvis kun gøre retten endnu bedre. Under alle omstændigheder er laksefrikadeller med svamperemoulade en oplagt idé til påskefrokostbordet.

svamperemouladeSvamperemoulade:

  • 150 g champignons - finthakkede
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 bundt dild - finthakket
  • 6-8 cornichoner - finthakket + 4 spsk af lagen
  • 3 spsk kapers - grofthakket
  • 2 forårsløg - fintsnittet
  • 6 spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
  • Salt og peber
 

Steg de hakkede svampe på en tør pande, indtil de både har frigivet væske og denne er kogt ind igen. Krydr med salt, peber og hvidløg og steg endnu et minut. Tag svampene af panden, kom dem i en skål og lad dem køle lidt, inden de blandes med de øvrige ingredienser.

laksefrik fad