Kylling i kokosmælk og rød karry

rød skål2I dag stod der thai på menuen - nemlig kyllingebryst og forskellige grøntsager i kokosmælk krydret med rød karry. Nemt, sundt og lækkert. Jeg brugte de grøntsager, som jeg lige havde i grøntsagsskuffen i dag. Næste gang er det sikkert nogle andre og du skal også bare bruge de grøntsager, som du har i forvejen eller bedst kan lide.

Vi var to til middagen i dag og der blev en lille rest til overs - vores lille hund fik kødet og min datter får resten af grøntsagerne, sovsen og ris med til frokost i skole i morgen.

rød grydeOpskrift:

  • 360 g kyllingebryst - klippet i tynde strimler
  • 1 spsk neutraltsmagende olie
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tommelfinger stort stykke frisk ingefær - finthakket
  • 3 spsk rød karrypasta fra den lokale thaikøbmand - køb IKKE supermarkedernes, den smager både af for lidt og helt forkert, og er alt for dyr.
  • 1 rødløg - skåret i smalle både
  • 1 bundt asparges - skåret i mundrette stykker
  • 1 lille broccolihoved - delt i små buketter. Hjemmets kaninen fik stokken på vores, men ellers kan du skærer den i små tern - altså broccolistokken, ikke kaninen.
  • 1 rød peber - skåret i strimler
  • 1 dåse kokosmælk - ikke light
  • 4 kaffir limeblade
  • 3-4 spsk fiskesovs
 

Brun kødet hurtigt i olie i en wok eller stegegryde. Tag kødet op og læg det til side. Kom karry pasta, hvidløg og ingefær i samme gryde og svits det kort, uden hvidløget tager farve.

Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege et par minutter, inden kokosmælk og kaffir limeblade tilsættes. Kom kyllingen tilbage i gryden og lad retten simre 2-3 minutter. Smag til med fiskesovs. Server med jasminris kogt efter anvisning på pakken.

rød skål