Midsommersalat med spicy kylling, melon, avokado og andet godt

1 nyJeg er vel næppe den eneste, der går og længes efter rigtig sommervejr med temperaturer et godt stykke over de 20 grader. Imens vi venter kan maden da i det mindste indikere at der ER sommer, så Sankt Hans-middagen bestod af en sommerlig salat med masser af saftigt og velkrydret kyllingbryst .

Opskrift:

  • 3 kyllingebryster
  • 2 spsk + 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk + 1 tsk Sriracha chilisovs
  • 1 spsk finthakket frisk oregano
  • Peber
  • Salt
  • 1 lille icebergsalathoved - snittet
  • 1 bundt asparges - skåret i ca 2 cm stykker
  • 1 rødløg - skåret i halve ringe
  • 1 honningmelon - skåret i smalle halve både
  • 2 avokadoer - skåret i både og dryppet med lidt citronsaft, så de ikke misfarves
  • Saft af 1 citron
  • 1 spsk finthakket frisk mynte
  • Ca 100 g feta
  • 1 lille håndfuld frisk kørvel
 

Bland 2 spsk olivenolie, 2 spsk Sriracha chilisovs, hakket oregano og peber og vend kyllingebrysterne heri. Lad dem trække i marinaden, imens du ordner grøntsagerne.

Krydr kyllingebrysterne med salt og steg dem, indtil de er netop gennemstegte (8-10 minutter på hver side). I mellemtiden bland icebergsalat, asparges og rødløg på et fad. Arranger melon og avokado ovenpå salaten.

Bland en dressing af saft fra 1 citron, 1 spsk olivenolie, 1 tsk Sriracha chilisovs, mynte, salt og peber i en lille skål eller kande.

Skær de færdigstegte kyllingebryster i skiver og vend dem i stegeskyen. Arranger kødet appetitligt på salaten og smuldr fetaen udover. Pynt salaten med kørvel. Server salaten og giv dressingen til.