Tamari-marineret torsk med rissalat

tryDer stod "asiatisk" på menuen igen i dag - nemlig torsk marineret i tamari, lime, ingefær, chili og andre gode sager. Her til en rissalat med sprødt grønt og cashewnødder, samt en "sovs" til at dryppe på salaten. Fisken ser spøjs mørk ud på overfladen, men er fin hvid inden i. Jeg brugte torskeloins, som det hedder på nudansk. Torskeloins er jo ret tykke, hvis du bruger en fladere udskæring, så nedsæt eventuelt marineringstiden lidt, så fisken ikke bliver for salt.

torsk reTo stykker sort torsk. torsk midt reMen fine hvide indeni.

Torsken:

  • 4 torskeloins à ca 200 g
  • 1 dl tamari
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • Saft af 1 lime
  • 1 stort knips chiliflager
  • 1 spsk honning
 

Rør tamari, hvidløg, ingefær, lime, chili og honning sammen til en marinaden i et fad med plads til at torsken kan ligge side om side.

Vend torsken lidt rundt i marinaden og læg den så med kødsiden ned af. Lad fisken marinere 4-6 timer på køl - vend den en gang under vejs.

Bag torsken 10-12 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.

Rissalat:

  • 2,5 dl jasminris - kogt efter anvisning på pakken og afkølet
  • 1 stor håndfuld bønnespirer
  • 1 god håndfuld fint snittet rød spidskål
  • 1 lille rød peberfrugt - skåret i smalle strimler
  • 1 håndfuld slikærter eller mange tout-ærter - skåret i mindre stykker
  • 1 gulerod - groft revet
  • 1 lille rødløg - delt i kvarte og skåret i tynde skiver
  • 2 håndfulde cashewnødder - groft hakket
 

Overhæld bønnespirerne med kogende vand og skyl dem straks med iskoldt vand. Lad dem dryppe af i en si.

Bland de afdryppede bønnespirer med de andre grøntsager i en skål og vend de afkølede ris heri, uden at risene bliver smattede. Drys med hakkede cashewnødder.

ris 2 reDryppesovs:

  • 0,75 dl tamari
  • Saft fra 2 lime
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk friskhakket ingefær
  • 1 spsk Sriracha chilisovs
  • 1 knips chiliflager
  • 4-5 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk sorte sesamfrø
 

Rør alle ingredienser sammen til en "sovs". Lad den gerne trække en halv times tid, inden servering.  Server i en skål ved siden af rissalaten, så den enkelte selv kan doserer.