Sommersalat med fynsk rygeost - sådan lige på falderebet

rygeost reJeg fik en voldsom lyst til sommersalat, så det lavede jeg til frokost i dag - på trods af at sommeren jo snart går på hæld. Spis den på rugbrød eller måske som "kold sovs" til en røget eller stegt makrel med nye kartofler.

ryg ny nyOpskrift:

  • 1 dl lagereddike
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber
  • ½ agurk - skåret i små tern. Tag eventuelt lidt fra til pynt
  • 200 g rygeost
  • 5 spsk ymer
  • 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 6-8 radiser - skåret i tynde skiver. Tag eventuelt lidt fra til pynt
  • 1 bundt purløg - fint klippet. Tag eventuelt lidt fra til pynt
 

Bland eddike, sukker, salt og peber i en skål. Kom agurke-ternene i eddikelagen og sæt til side.

Bland rygeost, ymer og mayonnaise i en anden skål og tilsæt radiser og purløg. Hæld lagen fra agurke-ternene, men gem lidt af denne. Kom agurke-ternene i rygeostblandingen og bland det hele godt sammen. Smag til med lidt eddikelage, salt og peber.

ryge re