Kyllingesalat med ris og avokado, samt spicy dressing med karry og mangochutney - Stop spild af mad

loOpskrift:

  • 2 kyllingebryster
  • Saft af ½ saftig lime
  • 2 tsk Sriracha chilisovs
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • Ca 5 dl kolde kogte ris
  • 1 hjertesalathoved - revet i mindre stykker
  • 1 stor (flerfarvet) gulerod - i tynde strimler - jeg brugte kartoffelskrælleren
  • 2 små avokado - skåret i både og vendt i lidt limesaft
  • 1 portion dressing med karry og mangochutney - se opskriften længere nede på siden.
 

Bland limesaft, chilisovs, salt og peber, vend kyllingebrysterne heri og lad dem marinere en halv times tid. Lav eventuelt dressingen i mellemtiden.

Steg kyllingebrysterne netop gennemstegte i lidt olie på en middelvarm pande (15-20 minutter alt efter størrelse), I mellemtiden - bland hjertesalat og ris sammen på et fad og arranger gulerod og avokado ovenpå.

Skær de færdigstege kyllingebryster i skiver og vend dem i stegeskyen, inden de lægges på salaten. Server med dressingen og eventuelt lidt groft brød.

karrydressing reDressing med karry og mangochutney:

  • 4 spsk cremefraiche
  • 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 3 spsk stærk mangochutney - hak den eventuelt lidt, hvis der er store stykker frugt.
  • 1 tsk Sriracha chilisovs
  • 2 tsk karry
  • 1-2 spsk eddike
  • Salt og peber
 

Rør alle ingredienser sammen til en dressing og lad den gerne trække lidt på køl.

bvb-mv