Kyllingesalat med ris og avokado, samt spicy dressing med karry og mangochutney - Stop spild af mad
- 2 kyllingebryster
- Saft af ½ saftig lime
- 2 tsk Sriracha chilisovs
- Salt og peber
- 1 spsk olivenolie
- Ca 5 dl kolde kogte ris
- 1 hjertesalathoved - revet i mindre stykker
- 1 stor (flerfarvet) gulerod - i tynde strimler - jeg brugte kartoffelskrælleren
- 2 små avokado - skåret i både og vendt i lidt limesaft
- 1 portion dressing med karry og mangochutney - se opskriften længere nede på siden.
Bland limesaft, chilisovs, salt og peber, vend kyllingebrysterne heri og lad dem marinere en halv times tid. Lav eventuelt dressingen i mellemtiden.
Steg kyllingebrysterne netop gennemstegte i lidt olie på en middelvarm pande (15-20 minutter alt efter størrelse), I mellemtiden - bland hjertesalat og ris sammen på et fad og arranger gulerod og avokado ovenpå.
Skær de færdigstege kyllingebryster i skiver og vend dem i stegeskyen, inden de lægges på salaten. Server med dressingen og eventuelt lidt groft brød.
Dressing med karry og mangochutney:
- 4 spsk cremefraiche
- 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
- 3 spsk stærk mangochutney - hak den eventuelt lidt, hvis der er store stykker frugt.
- 1 tsk Sriracha chilisovs
- 2 tsk karry
- 1-2 spsk eddike
- Salt og peber
Rør alle ingredienser sammen til en dressing og lad den gerne trække lidt på køl.