Kyllinge/lime-suppe med ris og grønne sager

lime-tæt-re nyVejret skriger jo på suppe og da jeg samtidig har 1 styk datter med ondt i halsen, så blev det da også suppe, der kom på bordet i dag. En dejlig nem en af slagsen med kylling i form af "wokstrimler", gode "anti-førkølelses-vitaminer" fra lime og grøntsager, en håndfuld ris for at mætte mere og lidt fløde til at smøre en øm hals.

lime-tall-re ny reOpskrift:

  • Ca 350 g "kyllinge-wokstrimler" eller tilsvarende
  • 7,5 dl vand
  • 1 løg - skåret i smalle både
  • 3 fed hvidløg - fint hakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 5-6 kaffir limeblade
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • Revet skal af 1 lime
  • 2 hønsebouillonterninger - smuldret
  • 1 stor håndfuld rå ris
  • 1 stor håndfuld friske grønne bønner - skåret i mundrette stykker
  • 1 stor hånd sugar snaps - halveret
  • 3 dl ærter optøet fra frost
  • 3 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Saft fra ca ½ lime
  • 1 lille håndfuld friske thaibasilikumblade
 

Sæt en gryde over med vand, løg, hvidløg, ingefær, kaffir limeblade, chiliflager, limeskal og bouillonterning og bring det i kog. Tilsæt ris og lad det småkoge under låg i ca 8 minutter.

Tilsæt kylling og bønner og lad det koge yderligere 3 minutter. Kom så sugar snaps i gryden og kog yderligere 2 minutter. Skum eventuelle urenheder væk undervejs. Tilsæt ærter og fløde og bring suppen i kog. Smag til med salt, peber og limesaft. Drys med thaibasilikum og server.

lime reEndvidere:

  • Ekstra lime
  • Ekstra chiliflager