Kyllinge/lime-suppe med ris og grønne sager
Vejret skriger jo på suppe og da jeg samtidig har 1 styk datter med ondt i halsen, så blev det da også suppe, der kom på bordet i dag. En dejlig nem en af slagsen med kylling i form af "wokstrimler", gode "anti-førkølelses-vitaminer" fra lime og grøntsager, en håndfuld ris for at mætte mere og lidt fløde til at smøre en øm hals.
- Ca 350 g "kyllinge-wokstrimler" eller tilsvarende
- 7,5 dl vand
- 1 løg - skåret i smalle både
- 3 fed hvidløg - fint hakket
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 5-6 kaffir limeblade
- 1 tsk tørrede chiliflager
- Revet skal af 1 lime
- 2 hønsebouillonterninger - smuldret
- 1 stor håndfuld rå ris
- 1 stor håndfuld friske grønne bønner - skåret i mundrette stykker
- 1 stor hånd sugar snaps - halveret
- 3 dl ærter optøet fra frost
- 3 dl piskefløde
- Salt og peber
- Saft fra ca ½ lime
- 1 lille håndfuld friske thaibasilikumblade
Sæt en gryde over med vand, løg, hvidløg, ingefær, kaffir limeblade, chiliflager, limeskal og bouillonterning og bring det i kog. Tilsæt ris og lad det småkoge under låg i ca 8 minutter.
Tilsæt kylling og bønner og lad det koge yderligere 3 minutter. Kom så sugar snaps i gryden og kog yderligere 2 minutter. Skum eventuelle urenheder væk undervejs. Tilsæt ærter og fløde og bring suppen i kog. Smag til med salt, peber og limesaft. Drys med thaibasilikum og server.
Endvidere:
- Ekstra lime
- Ekstra chiliflager