Spaghetti med tomatsovs og 86 kødboller

lady3Idag gik der nærmest Lady og Vagabonden i den med en ordentlig portion spaghetti med tomatsovs og kødboller. De italienske serenader og den rød og hvid-ternede dug måtte vi dog drømme os til.

Kødboller:

  • 500 g hakket oksekød max 7%
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 3 spsk frisk revet parmesan
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 spsk chiliflager
  • 3 spsk hakket persille
  • 2 spsk citronskal
  • 1 fint revet pastinak
  • Salt og peber
 

Rør alle ingredienser grundigt sammen og lad efterfølgende farsen hvile i ca 30 minutter i køleskab. Forbered imellemtiden tomatsovsen.

Tomatsovs:

  • 1 løg - groft hakket
  • 3 fed hvidløg - groft hakket
  • 2 stængler bladselleri - groft hakket
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 frisk chili - hakket
  • 3 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk basilikum
  • 1 sjat rødvin
  • 1,5 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber
 

Svits løg, hvidløg, bladselleri og chili kort i olie i en gryde. Kom tomatpuréen på og lad den svitse med 1 minut.  Tilsæt alle krydderierne og rødvinen, og lad det koge en anelse ind. Hæld de flåede tomater på  og lad sovsen simre mindst 1 time. Tilsæt madlavningsfløde og kog yderligere 2-3 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.

Imens sovsen passer sig selv tril da de små kødboller og læg den i et oliesmurt ovnfast fad. Giv dem ca 10 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader.

Blend tomatsovsen med en stavblender og hæld den over kødbollerne i det ildfaste fad. Sluk for ovnen og lad sovs og kødboller "samle" sig ca 5 minutter ved eftervarmen.

Bland kødboller og tomatsovs med pasta kogt efter anvisning på pakken og server med en god salat og friskrevet parmesanost.