Kinesisk inspireret svinemørbrad med ris og syrlig agurke/gulerod-salat

kina alt rereDenne ret med tyndskåret svinemørbrad i en lækker klistret og krydret/ sød/salt sovs tager ikke meget længere tid at lave end at hente en omgang "kinesisk" hos den lokale take away. Samtidig smager det mindst ligeså godt, er en hel del billigere - plus du ved, hvad der er puttet i den. Jeg gav jasminris og en syrlig agurke/gulerod-salat til, som fungere rigtig godt til det sød/salte

Start med at hakke og snitte alle ting først og så lav salaten og sæt ris over, for når du først går i gang med kødretten, så går det hurtigt.

kina kød 2 rereKinesisk svinemørbrad:

  • 1 svinemørbrad à 500-600 g - afpudset og skåret i skiver på ca 1 cm tykkelse
  • 0,7 dl kinesisk soyasovs
  • 1½ spsk friskrevet ingefær
  • 1½ spsk friskrevet hvidløg
  • 2 tsk friskkværnet sichuanpeber
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 gode spsk honning
  • 3 spsk maizenamel
  • 2 spsk neutraltsmagende olie
  • 1 spsk sesamfrø
  • 2-3 forårsløg - fintsnittet
 

Rør soya, ingefær, hvidløg, sichuanpeber, chiliflager og honning sammen. Vend kødet i maizenamel. Steg kødet ca 2 minutter på hver side i olie i en meget varm wok eller stegegryde. Hæld soyablandingen over kødet og steg endnu et minut under omrøring. Tag gryden af varmen og drys med sesamfrø og forårsløg. Server straks med nykogte jasminris og den syrlige salat.

kina salat nySyrlig agurke/gulerod-salat:

  • 1 agurk - halveret, befriet for kerner og skåret i skiver à ca ½ cm tykkelse
  • 1 gulerod - skåret eller revet i tynde strimler - jeg bruge et juliennejern
  • Ca 1 dl lagereddike
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 fed hvidløg - presset
  • Salt
 

Bland alle ingredienser sammen. Salaten må gerne trække på køl, imens du tilbereder resten af måltidet, men lav den ikke for god tid i forvejen, da agurken stadig skal være sprød.

kina ris reEndvidere:

  • Jasminris kogt efter anvisning på pakken