Rødspætte med avocadosovs
Dagens fiskeret af små rødspættefileter rullet om revet citronskal, dild, og med en virkelig lækker avokadosovs, kogte kartofler og dampede sprøde grøntsager til - rigtig sommermad.
Rødspætter-ruller:
- 12 små rødspættefileter
- 1 god håndfuld rejer
- Fint revet skal af 1 citron
- Lidt dild
- Salt og peber
- 2-3 spsk smør
Krydr fiskene rigeligt med salt og peber. Rul hver filet om 2-3 rejer, lidt revet citronskal og en kvist dild. Læg rullerne i et ovnfast fad og læg en lille bitte klat smør på hver. Bag rullerne ca 12 minutter på 180 grader.
Avokadosovs:
- 4 dl madlavningsfløde
- 1 stor moden avocado
- 1 hønsebouillonterning
- Saft af 1 citron
- 1 knips karry
- Salt og peber
Halvdelen af madlavingsfløden sættes over i en gryde og tilsættes så bouillonterningen og karryen og simrer for lav varme.
Imens blendes avocadoen sammen med citronsaften og den anden halvdel af fløden. Lige inden servering hældes avocado/fløde-massen i gryden med bouillonfløden og det hele bringes i kog under omrøring. Smag til med salt og peber og lad sovsen simere yderligere 1 minut.
Endvidere:
- Kogte kartofler
- Dampede grøntsager efter eget valg - f.eks gulerødder, asparges og romanescokål.