Krydderurtesild
Marinerede sild i cremefraiche 38% rørt med masser af friske krydderurter, løg og hvidløg - ikke så meget hokus pokus, men for dælen de smager godt. En oplagt idé til julefrokostbordet.
- 250 g marinerede sild - drænet vægt - skåret i mundrette stykker
- 5 dl cremefraiche 38%
- 1 løg - finthakket
- 1-2 fed hvidløg - presset
- 1 stort bundt purløg - fint klippet
- 1 stort bundt dild med stilke - fint snittet
- 1 god håndfuld persille - hakket
- 2-4 spsk sildelage
- Salt og peber
Rør en dressing af cremefraiche, løg, hvidløg, purløg, dild, persille, sildelage, salt og peber. Vend silden i dressingen og lad den trække en halv times tid på køl. Juster smagen med eventuelt mere sildelage, salt og peber. Server med groft rugbrød, øl og snaps.