Broccoli-blinis med røget laks

bli rereHvis du har teenagers, så kender du sikkert det, at du havde planlagt at I skulle have en eller anden given ting til aftensmad, men når du så står og skal i gang i køkkenet - ja, så mangler en eller flere essentielle ingredienser, fordi de unge mennesker har kokkereret på egen hånd. Således skulle vi i dag have haft en vegetarisk auberginegryderet, men det er dæleme svært at lave, når nogen har hapset alle auberginerne. Menuen måtte derfor lynhurtigt laves om, efter hvad vi lige havde i køleskabet. Det kom der disse broccoli-blinis med lækker håndskåret røget laks ud af, efterfulgt af lidt ost og frisk frugt.

Nu var det røget laks, der kom på i dag, men de ville også have smagt godt med kaviar eller rejer. Til rejer ville jeg dog bytte rødløget ud med lidt citron.

blinis tæt reBroccoli-blinis:

  • 300 g broccoli - delt i små buketter
  • 0,7 dl fløde
  • 1 fed hvidløg - presset
  • ½ tsk timian
  • 1 lille knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 æg
  • Ca 5 spsk hvedemel
  • Olivenolie til stegning
 

Damp - ikke kog - broccolien mør og lad den køle lidt af i en si. Kom broccolien i en skål sammen med fløde, hvidløg, timian, chiliflager, salt og peber og blend det med en stavblender. Tilsæt æggene et ad gangen og bland dem i broccoli-mosen. Rør melet i lidt ad gangen i, indtil du har en lind dej.

Varm lidt olie på en slip-let-pande og sæt ikke for tæt små klatter af dejen, som steges gyldne på begge sider ved lav varme. Portionen rækker til ca 14 små blinis. Server dem lune eller kolde.

Endvidere:

  • Ca 200 g røget laks
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 rødløg - finthakket
  • Ærteskud eller dild til pynt.