Stegt flæsk marineret i mørk rom med spicy papayasalsa og kokosris

cari flæ rereStegt flæsk smager alt for godt til kun at spise det på en enkelt måde. Der er absolut intet i vejen med kartofler og persillesovs, men flæsk har da potentiale til at blive brugt i mange forskellige retter. I dag fik vi det marineret i mørk rom og masser af krydderier. Serveret med caribisk inspireret tilbehør - nemlig en hot og frisk salsa og ris kogt i kokosmælk og gurkemeje.

flæFlæsk marineret i mørk rom:

  • 500 g flæsk
  • 1 spsk hel allehånde
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk hele korianderfrø
  • 1 tsk grønne chiliflager
  • 1 tsk røde chiliflager
  • Ca 0,75 dl mørk rom
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt
 

Stød eller kværn allehånde, spidskommen, korianderfrø, grøn og rød chili til et fint pulver og bland det med rom og olie. Vend flæsket godt rundt i marinaden og lad det trække på køl et par timer. Vend det et par gange undervejs.

Læg flæsket på en bagepapirbeklædt bradepande, krydr med salt og sæt det i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 30 minutter eller til det er gennemstegt og sprødt. Det skal se lidt mørkt ud på grund af de mange krydderier, men det skal naturligvis ikke være forkullet.

Kokosris:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 dåse kokosmælk - ikke light
  • ½ dåse vand
  • 1 tsk gurkemeje
  • Salt
 

Bring kokosmælk og vand i kog i en gryde. Tilsæt ris, gurkemeje og salt og rør lidt rundt i gryden. Kog risene for svag varme ca 14 minutter under låg. Tag gryden af varmen og lad risene trække ca 10 minutter under låg.

cari salsa rePapayasalsa:

  • 1 papaya - skåret i små tern
  • 1 gul peber - skåret i små tern
  • 1 grøn peber - skåret i små tern
  • 1 rød chili - skåret i tynde ringe - styrke efter din smag
  • 1/5 kokosnød - snittet i strimler med en kartoffelskræller
  • Saft af 1 lime
 

Bland alle ingredienser sammen i en skål.