Cremet og fyldig suppe med majs, kartofler og laks
I dag stod der igen en suppe på menuen - en fyldig "alt i én-suppe" med både laks, kartofler, majs og andet grønt i. Udover at den smager rigtig godt og er nem at lave, så synes jeg også at farverne gør en glad i låget. Suppen mætter rigeligt i sig selv, så jeg serverede ikke brød eller andet til. Suppen smager iøvrigt også godt uden laks, hvis du er vegetar eller blot har lyst til et måltid uden kød/fisk.
Opskrift:
- Ca 300 g fersk laks - skåret i mundrette stykker
- 1 porre - halveret på langs og skåret i tynde skiver
- 2 forårsløg - fintsnittet
- 1 gulerod - skåret i små tern
- 1 stængel bladselleri - skåret i små tern
- 2 fed hvidløg - finthakket
- ½ tsk tørret timian
- 1 laurbærblad
- ½ tsk chiliflager + ekstra til pynt
- 1 spsk smør
- 5-6 mellemstore kartofler - skrællet hvis nødvendigt og skåret i kvarte
- 7,5 dl vand
- 3 grøntsagsbouillonterninger - smuldret
- 5 dl madlavningsfløde - jeg brugte Arla 18%
- Ca 300 g majs - fra frost
- Salt og peber
- 1 bundt purløg
Steg porre, forårsløg, gulerod, bladselleri, hvidløg, timian, laurbærblad og chiliflager et par minutter i lidt smør i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt kartofler, vand og bouillonterninger og lad det koge under låg, indtil kartoflerne er 4-5 minutter fra at være møre.
Tilsæt madlavningsfløde og majs og lad suppen småkoge 4-5 minutter. Vend laksen forsigtigt i suppen, tag gryden af blusset og læg låg. Lad laksen tilberedes i en den varme suppe - det tager 3-5 minutter og giv den hellere for lidt end for meget.
Pynt suppen med fintklippet purløg og eventuelt lidt chiliflager og server.