Kylling stegt med indisk kryddersmør, samt ris og hot aubergine-curry med birkes

birk REDen stod på indisk inspireret mad hos os i dag. Saftig kylling smurt med "indisk kryddersmør" og en skøn vegetarisk curry med aubergine -hot, men cremet, jævnet med fløde og birkes.

Hvis du er vegetar eller blot har lyst til et måltid uden kød, så kan du sagtens spise aubergine-curryen alene sammen med ris. Du kan i så fald eventuelt kommer en dåse kikærter i retten for mere protein og fylde.

birk kyll 2 reKylling med "indisk kryddersmør":

  • 1 kylling à 1600 g
  • 3-4 spsk blødt smør
  • 3 spsk garam masala
  • Salt og peber
 

Bland smør og garam masala. Dup kyllingen tør og fordel smørret udover den. Krydr med salt og peber.

Læg kyllingen i et ovnfast fad og steg den ca 1 time og 15 minutter i forvarmet ovn på 200 grader. Dryp kyllingen med stegeskyen et par gange undervejs.

birk tæt reAubergine-curry:

  • 2 auberginer - skåret i store tern
  • 4 spsk olie
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • 1 spsk frisk revet hvidløg
  • 5 dl vand
  • 1 portion aubergine-curry-masala - se opskrift længere nede på siden
  • 3 dl piskefløde
  • Ca 1  spsk granatæble-melasse
  • Ca 1 spsk sukker
  • Salt
  • Eventuelt lidt grofthakkede pistacienødder og frisk mynte eller koriander til pynt
 

Steg aubergine-ternene gyldne i olie i en gryde. Tilsæt ingefær og hvidløg og steg endnu et minut. Tilsæt vand og aubergine-curry-masala'en og vend det godt rundt. Læg låg på gryden og lad retten simre ca 35 minutter eller indtil auberginen er meget mør.

Hæld piskefløden i retten og lad den simre uden låg, indtil konsistensen er ret tyk. Sovsen må gerne skille. Smag til med granatæble-melasse, sukker og salt

birk masala reMasala til aubergine-curry:

  • 2 spsk hvide birkes
  • 1 spsk korianderfrø
  •  1½ tsk hel spidskommen
  • 1-1½ tsk chiliflager
  • ½ tsk bukkehorn
  • ½ tsk brune sennepsfrø
  • ½ tsk stødt gurkemeje
 

Rist alle krydderier - undtaget gurkemeje - på en varm pande, indtil birkesfrøene begynder at poppe. Pas endelig på at krydderierne ikke bliver brændte, så bliver de uspiselige bitre. Lad krydderierne køle lidt, inden de stødes eller kværnes til et pulver. Bland gurkemejen med de andre krydderier.

Endvidere:

  • Basmatiris kogt efter anvisning på pakken
  • Lidt frisk grønt - jeg gav tomat, agurk, rødløg og limebåde til
  • Eventuelt naanbrød