Marinerede lammekoteletter med bulgurpilaf og tahinacreme

lam alt 2 reJeg elsker lammekoteletter, men desværre er lam så hundedyrt i Danmark, så jeg får dem alt for sjældent. I går flottede jeg mig dog og købte lammekoteletter til aftensmaden i dag. Hele dagen har jeg glædet mig og heldigvis levede de op til forventningerne. Jeg valgte at servere koteletterne med tilbehør inspireret af Mellemøsten - nemlig en lækker bulgurpilaf, creme rørt af tahina, samt skiver af skønne bøftomater.

lam tætt reMarinerede lammekoteletter:

  • 6-8 lammekoteletter
  • Saft ½ citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk ras el hanout
  • 3 spsk finthakket persille
  • 1 spsk finthakket frisk koriander
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 3 fed hvidløg - presset
  • Salt
 

Rør en marinade af citronsaft, olie, ras el hanout, persille, koriander, rosmarin og hvidløg. Vend lammekoteletterne i godt i marinaden og lad dem trække mindst et par timer heri. Vend dem et par gange undervejs.

Krydr koteletterne gavmildt med salt og steg dem 2-3 minutter på hver side - gerne på en grillpande.

pilaf rereBulgurpilaf:

  • 3 dl fuldkornsbulgur
  • 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
  • 2 løg - halveret og skåret i skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk ras el hanout
  • salt
  • 3-4 håndfulde persille - finthakket
  • 3 håndfulde tørrede tranebær
  • 1 håndfuld pistacienødder - grofthakket
 

Kog bulguren efter anvisning på pakken, men med en grøntsagsbouillonterning i kogevandet i stedet for salt.

I mellemtiden: Steg løgene bløde og karamelliserede i olie på en pande. Krydr dem med ras el hanout og salt undervejs.

Bland de bløde løg, persille, tranebær og pistacienødder i den færdigkogte bulgur. Smag til med salt.

tahina reTahinacreme:

  • 3 spsk tahina
  • 6 spsk tyrkisk yoghurt
  • 3 fed hvidløg - presset
  • Ca 1 dl vand
  • Saft fra ½-1 citron
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt sumak og persille til pynt
 

Kom tahina, yoghurt og  hvidløg i en skål. Rør vandet i lidt efter lidt, indtil cremen er homogen og har en passende konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Endvidere:

  • Lidt frisk grønt - jeg gav tykke skiver af bøftomater, bredbladet persille, løgringe og citron til.