"Falafler" af søde kartofler med avokado/persille-creme

falafler re

Jeg elsker lune pitabrød med falafler eller en god vegetarfrikadelle, lidt grønt og en lækker dressing - og denne udgave er ingen undtagelse. Dog fandt jeg rucolasalaten en anelse fesen til, men det var det, jeg lige havde i dag. Vælg du hellere en mere sprød salat - f.eks romaine. Retten er iøvrigt vegansk, for hvem det betyder noget.

fala tæt re

Falafler af søde kartofler:

  • 1 lille spsk hørfrø
  • 3 spsk vand
  • 500 g søde kartofler - skrællet og skåret i mindre tern
  • 1 persillerod - skrællet og skåret i tern
  • 3 forårsløg - fint snittet
  • Saft af ½ citron
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 1½ -2 dl rasp
  • Olie til stegning
 

Sæt hørfrø i vand i mindst 10 minutter. I mellemtiden - kog sød kartoffel og persillerod møre i lidt vand uden salt.

Mos de kogte søde kartofler og persillerod med en gaffel og bland det til en ret lind fars sammen med hørfrø-snask, forårsløg, citronsaft, hvidløg, spidskommen, chiliflager, salt, peber og rasp.

Form farsen til 16-18 kugler - jeg brugte en iskugleske - og steg dem gyldne på begge sider i rigeligt olie ved lav varme.

fal dres re

Avokado/persille-creme:

  • 1 avokado
  • En håndfuld bredbladet persille-blade
  • 3 fed hvidløg - groft hakket
  • Saft af ca en kvart citron
  • 3 dl sojayoghurt - alternativt tyrkisk yoghurt, skyr eller cremefraiche
  • Salt og peber
 

Blend avokado, persille, hvidløg, citronsaft og et par skefulde af yoghurten til en homogen masse. Rør resten af yoghurten i cremen med en ske og smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.

Endvidere:

  • Pitabrød - varmet efter anvisning på pakken
  • Salat
  • Cherrytomater - halveret
  • Rødløg - skåret i tynde skiver