Kylling i dijon-flødesovs med ovnbagte kartofler og grøntsager

kylling a la reSaftig kylling i cremet sovs med ovnbagte kartofler og grøntsager med et strejf af Provence. Absolut en af familiens livretter, som ovenikøbet er nem og ikke for kostbar at tilberede.

Jeg har brugt runde squash til de ovnbagte grøntsager, men kan du ikke få dem, så kan du naturligvis godt bruge de almindelige aflange. Det er ikke meningen at citronerne, der er med i fadet med kartofler og grøntsager skal spises hele, men blot at den enkelte kan dryppe saften på deres portion mad efter smag og behag. Citroner får en mildere og mere aromatisk smag, når de bages/grilles.

tomater i fad reOvnbagte kartofler og grøntsager:
  • 6-8 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk herbes  de Provence
  • 4-5 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • Ca 600 g små kartofler - skåret i halve
  • 2 runde squash - skåret i både
  • 12-15 cherrytomater - gerne på stilk
  • 1-2 citron - skåret i halve
  • 1 drys persille
  Bland hvidløg, herbes de Provence, olivenolie, salt og peber i et ovnfast fad og vend kartofler og grøntsager heri. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter eller indtil kartoflerne er møre og gyldne (I mellemtiden - forbered kyllingen). Drys kartofler og grøntsager med finthakket persille straks inden servering. kylling a la gryde reKylling i dijon-flødesovs:
  • Ca 600 g kyllingeinderfilet
  • 3 spsk friskhakket timian
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 1 hønsebouillonterning - smuldret
  • 1 knips chiliflager
  • 5 dl fløde - jeg brugte piskefløde
  • Saft af ½-1 citron
 

Krydr kødet med ca halvdelen af timianen, salt og peber og brun det på begge sider i lidt olie på en dyb pande. Kom dijonsennep på panden og steg det med et minut. Tilsæt worcestershire sauce, bouillonterning, chiliflager, resten af timianen og fløde og lad retten simre, indtil fløden er kogt ind til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.