Rødbede/selleri-salat med tahina

roedbedeogselleri-reDenne farverige salat er god som tilbehør, men også som selvstændig (frokost)ret eventuelt med et stykke groft brød til. Jeg har brugt "købe-rødbeder" til denne portion, men hjemmesyltede er naturligvis at foretrække. Det er en forholdsvis stor portion, men den holder sig fint et par dage i køleskab.

Opskrift:

  • 2 spsk tahina
  • 2 spsk (vegansk) cremefraiche
  • Saft af 1 saftig citron
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 knips stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt vand
  • 375 g syltede rødbeder - skåret i små tern ca 1 x 1 cm
  • 1/6 knoldselleri - befriet for skræl og revet
  • 2 æbler - skåret i små tern
  • 2 håndfulde rosiner
  • 2-3 spsk solsikkekerner
 

Rør tahina, cremefraiche, citronsaft, hvidløg, spidskommen, salt og peber sammen til en dressing. Juster eventuelt tykkelsen med lidt vand, hvis du synes at dressingen virker for fast.

Vend de øvrige ingredienser - undtaget solsikkekerner - i dressingen. Rist solsikkekernerne på en tør pande - pas endelig på at de ikke bliver for mørke. Drys salaten med de ristede solsikkekerner.