Rødspætter, kartofler og spidskål gratineret i sennepshollandaise
- Ca 500 g små rødspættefileter
- Salt og peber
- 600-800 g små kartofler
- ½ bundt dild - delt i top og stilke
- 1 spidskålshoved - groft hakket
- 250 g smør
- 3 æggeblommer
- 2-3 spsk citronsaft
- 1½ spsk dijonsennep
Krydr fisken med salt og peber. Fold fileterne en gang på tværs og læg dem i et ovnfast fad. Sæt kartofler og et par dildstilke over i en gryde letsaltet vand og kog kartoflerne møre. De sidste 2 minutter af kartoflernes kogetid kommes spidskålen også i gryden og koges med.
I mellemtiden: Sæt fiskefileterne i en forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter. Smelt smørret, uden det tager farve. Rør æggeblommer, citronsaft og sennep sammen med en( stav)blender. Tilsæt den smeltede smør i en tynd stråle lidt efter lidt, imens du stadig kører med blenderen. Smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.
Hæld vand og dildstilke fra de færdigkogte kartofler og kålen og tag fisken ud af ovnen, når den har fået sine 10 minutter. Skru ovntemperaturen op på grill/max. Placer kartoflerne rundt om fisken og kålen ovenpå fisk og kartofler. Fordel sennepshollandaisen øverst og sæt fadet i ovnen i 2 minutter. Pynt med dild og server straks.