Skøn kalkungryde med rosenkål, æbler og bacon

kalkuntall-rereHvis du er en af dem, der ikke rigtig gider at spise kalkun, fordi du synes at det er tørt og smagsløst, så synes jeg at du skal prøve denne ret. Jeg er ret sikker på at du vil blive positivt overrasket, da den i al beskedenhed smager eddergodt. Jeg ville egentlig have lavet kartoffelmos til, men så havde vi ikke mere muskatnød og det skal der altså i kartoffelmos, hvis du spørger mig. Vi fik så sprøde, krydrede ovnkartofler til i stedet og det smagte da også fint til - det samme ville ris eller bulgur såmænd nok også gøre.

kg-%c2%bd%c2%bdKalkungryde med æble, rosenkål og bacon:
  • 500 g kalkun i strimler
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 175 g bacon - skåret i tern
  • 1 stort løg - skåret i smalle både
  • 250 g rosenkål - trimmet og halveret
  • 5 dl fløde
  • 1 hønsebouillonterning - smuldret
  • 2 røde æbler - skåret i smalle både
  • Persilledrys
 

Krydr kødet med herbes de Provence, chiliflager salt og peber og brun det i lidt olivenolie på en dyb pande. Tag kødet op og læg det til side. Steg baconen på samme pande, indtil det har afgivet noget af fedtet. Tilsæt så løg og rosenkål og steg indtil løgene er klarede, men ikke brune.

Kom fløde, bouillonterning og det brunede kød i retten og lad det simre ca 5 minutter under låg, inden æblebådene også tilsættes. Lad retten fortsat simre, men nu uden låg, indtil sovsen har en passende konsistens og æblerne er møre uden at være helt splattede. Smag til med salt og peber og drys med finthakket persille.

Endvidere:

  • Kartoffelmos, ovnkartofler, ris eller bulgur i passende mængde