Lam i flødeostesovs med hvidvin, squash og soltørret tomat, samt "grøn" bulgur og salat med citronvinaigrette


- Ca 600 g lammeculotte - skåret i mundrette stykker
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 2 løg - skåret i smalle både
- 1 stor squash - skåret i ca 1½ cm tykke halvmåner
- 4-5 fed hvidløg - fint hakket
- 1 tsk harissa
- 3 spsk soltørrede tomat i små tern
- 2 dl tør hvidvin
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 260 g Philadelphia med løg og urter
- Eventuelt lidt vand
- 1 drys persille til pynt
Brun kødet på en dyb pande i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Tag kødet af panden og læg det til side. På samme pande steg løg, hvidløg, og squash, indtil løgene er bløde, men ikke brune. Tilsæt harissa og soltørrede tomat-tern og steg endnu et minut. Hæld vinen på panden og smuldr bouillonterningen heri. Lad alkoholen fordampe og rør så flødeosten i retten. Lad retten simre ca 5 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis sovsen bliver for tyk. Smag til med salt og peber og drys med persille.
"Grøn bulgur" er blot bulgur kogt efter anvisning på pakken og vendt med en stor håndfuld finthakkede friske krydderurter. Jeg brugte persille og timian.
Dagens salat:
- 1 stort romainesalathoved
- ½ dl olivenolie
- ½ hvidvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- 4 fed hvidløg - skåret i mindre stykker
- Fintrevet skal af 1 citron
- Salt og peber