Sennepsmarineret brontosaurus-steak med danablugratinerede små pebre og syrlig persillesalat

brontosaurus-nyFor 8-10 dage siden købte jeg hos COOP en såkaldt brontosaurus-steak, som er en stor (dele)bøf på 400 g skåret af oksebovklump.  Jeg lader gerne bøffer "modne" i køleskab, indtil omkring sidste anvendelsesdag, så synes jeg, at de smager bedre. Faktisk er jeg ret imponeret over både smag og mørhed af denne forholdsvis billige supermarkedesbøf. At den også lige fik en halv times tur i en god marinade, inden den røg på grillpanden, trak naturligvis heller ikke fra.

Til bøffen serverede jeg små labre gratinerede peberfrugter fyldt med danablucreme, som gjorde det ud for både grøntsager og sovs, små hele ovnbagte krydrede kartofler, samt en syrlig persillesalat. Den syrlige salat er et must som modvægt til de lækre, men fede danablugratinerede peberfrugter, men kartoflerne går fint at skifte ud med en anden slags kartoffel, hvis du foretrækker dette.

Sennepsmarineret brontosaurus -steak:
  • 1 brontosaurus-steak à ca 400 g - eller anden stor ikke for tyk bøf
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 1 stor spsk dijonsennep
  • 5 fed hvidløg - presset
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber
 

Bland rosmarin, sennep, hvidløg, olivenolie, salt og peber i en frysepose. Kom bøffen i posen og sørg for, at den er godt dækket af marinaden. Lad bøffen trække ca en halv time ved stuetemperatur. Vend posen et par gange under vejs og "massér" gerne bøffen lidt igennem posen.

Skrap det værste marinade af bøffen og steg den på en virkelig varm (grill)pande. Vi kan lide vores oksekød meget rødt her i familien, så vores bøf fik kun 1 minut på hver side, men foretrækker du din bøf medium stegt, så giv den omkring 1 minut mere på hver side. Lad bøffen hvile utildækket i ca 5 minutter, inden den skæres i smalle skiver.

pebre-med-danablu-reDanablugratinerede små pebre:
  • 200 g små peberfrugter gerne i forskellig farve - halveret på langs og befriet for frøhus og kerner.
  • 125 g danablu
  • Ca 2 dl piskefløde
  • Salt og peber
 

Læg de halve peberfrugter i et ovnfast fad. Rør osten blød med en håndmikser. Tilsæt fløden lidt efter lidt, imens du stadig rører. Smag til med salt og peber, men husk, at osten er salt i forvejen. Fordel ostemassen i de halve peberfrugter og bag dem i ovnen i ca 30 minutter på 200 grader.

persillesalat2-nyPersillesalat:
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og peber
  • ½ lille rødløg - meget finthakket
  • 6 cornichoner  - finthakket
  • 2-3 håndfulde bredbladede persilleskud
 

Pisk olie, eddike, dijonsennep, salt og peber sammen. Tilsæt rødløg og cornichoner og vend persillen grundigt i blandingen.

Endvidere:

  • En passende mængde kartofler efter eget ønske