Pasta med rød pesto og tomatsalat

pasta-e1435843307313 rød pesto Det er jo som altid "meatless monday" hos os og idag valgte jeg at lave en nem, men super velsmagende pastaret. Jeg tror de færreste vil savne kødet, da retten har masser af umami smag.

Opskrift:

  • 500 g fuldkorns pasta
  • 1 portion pesto med soltørrede tomater og mandler
  • 250 g  frisk mozzarella revet i "totter"
  • ca 20 cocktailtomater i halve
  • 2-3 håndfulde rucola
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 skvæt citron
 

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra uden at være alt for grundig. Vend pestoen i den varme pasta. Jeg bruger ikke hele portionen, men det er jo en smagssag. Server evt. resten i en lille skål ved bordet eller gem det i køleskabet til din frokost imorgen.

salat til pastaImens pastaen koger, laves salaten. Anret rucola, tomat, rødløg og mozzarella i en skål og dryp med lidt citronsaft. Server salaten til pastaen. Jeg kan egentlig bedst lide at blande det hele sammen, men jeg lader det være op til den enkelte.