Tærte med ricotta, løg og andet godt

Mayonnaise i en lidt luftigere udgave

mayonDenne mayonnaise er i en lidt luftigere udgave end normalt. Jeg har nemlig brugt hele ægget og ikke kun blommen, men den smager stadig rigtig godt og cremet. Jeg har smagt den til med grovkornet sennep, men citronsaft og skal, hvidløg, krydderurter etc. ville også være lækkert.

Opskrift:

  • 1 helt æg
  • Ca 1,5 dl smagsneutral olie
  • 1-3 tsk (grovkornet) sennep
  • 1-3 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
  • Salt og peber

 

Kom ægget i et målebæger, uden blommer går i stykker. Hæld olien i og vent til olien har lagt sig ovenpå ægget. Sæt forsigtig stavblenderen ned over ægget og kør, imens du langsomt trækker stavblenderen opad, så mere og mere af olien optages i mayonnaise-blandingen. Tilsæt sennep, salt og peber og bland det i mayonnaisen med stavblenderen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med ricotta, løg og andet godt