Rødvinsbraiseret oksebov med kartoffelmos

Svensk pølseret på min måde

Jeg har aldrig tidligere, hverken lavet eller smagt svensk pølseret, men jeg har kunne læse mig til flere steder at retten er på top 10 over danskernes livretter, og så er det jo en brist i min kulinariske dannelse at jeg aldrig sat tænderne i sådan en omgang. Jeg har dog taget mig den frihed at gøre retten lidt mere “min” og har derfor peppet den lidt op med krydderier og valgt at servere en salat til for at friske måltidet lidt op.

pølseret2

Opskrift:

 • 750 g skrællede kartofler kogt med en anelse bid endnu, skåret i mindre stykker. Evt. en rest fra dagen før.
 • 350 g pølser af god kvalitet i ca 2 cm tykke skiver – jeg brugte en krydret grillpølse fra slagteren med 85% svinekød.
 • 2 løg – hakket
 • 2 fed hvidløg – finthakket
 • 1 spsk olivenolie
 • 2½ spsk paprika
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 spsk herbes de Provence
 • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
 • 5 dl madlavningsfløde
 • Salt og peber
 • Purløg til pynt

 

Rist pølseskiverne, så de får lidt farve og stil dem til side. Klar løg og hvidløg i lidt olie sammen med paprika og chili i en dyb pande. Kom tomatpuré på og lad det stege med et minut. Tilsæt herbes de Provence og madlavningsfløde og lad det simre i ca 5 minutter.

Tilsæt pølseskiver og kartofler og vend dem forsigtigt i retten, så kartoflerne ikke smuldrer. Varm retten igennem og smag til med salt og peber. Pynt med klippet purløg. Server med en god salat til.

2k

Dagens salat bestående af blandede spæde salatblade, asparges, rød peber, rødløg, cherrytomater og friske minimajs.

 

2 kommentarer

 • Agnete

  Det ser lækkert ud. Den glæder jeg mig til at prøve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Tak, det glæder mig altid at kunne inspirere. Fortæl mig gerne, hvad du synes om retten, når du har lavet den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødvinsbraiseret oksebov med kartoffelmos