Kylling i kokosmælk og rød karry

Langtidsbagte tomater med frisk rosmarin, hvidløg og granatæblemelasse

fireJeg fik 4 kg tomater til ingen penge på “datotilbud”, selvom alle på nær én var helt fine, så er der alligevel grænser for, hvor mange friske tomater man kan nå at bruge, inden de ikke er friske længere, så jeg besluttede mig for at langtidsbage en del af dem.

Jeg plejer at bruge cherry- eller cocktailtomater og det oftest om sommeren, når de er billige og smagfulde, men i dag var det altså almindelige og lidt kedeligt smagende tomater, som skulle en tur i ovnen. Derfor valgte jeg at give dem lidt ekstra hjælp i form af granatæblemelasse, der har skøn sød/syrlig smag. Jeg køber det hos min indvandregrønthandler. Granatæblemelasse er også godt til f.eks marinader og dressinger, hvor du gerne vil tilføre en sød/syrlig og/eller mellemøstlig smag til retten.

toOpskrift:

 • Ca 25 godt modne tomater – halveret
 • 1 helt hvidløg – presset
 • 6 pæne kviste rosmarin – befriet for de groveste “stammer” og fint klippet
 • Knap 1 dl god olivenolie
 • Ca 6 spsk granatæblemelasse
 • 3-4 tsk sukker
 • Salt og peber

 

Kom de halverede tomater på en bagepapirbeklædt bradepande og vend dem med hvidløg, rosmarin, olivenolie og granatæblemelasse. Læg tomaterne med skærefladen opad og drys med sukker, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen på 110 grader i 4-5 timer.

Spis tomaterne i salater, i pastaretter, i sandwich, som tapas, sammen med ost etc. Hvis du lægger tomaterne i et skoldet sylteglas og dækker dem med olivenolie, så kan de holde sig en god tid i køleskab.

tre

2 kommentarer

 • Jens B

  Hvor køber man granatæblemelasse

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Jeg køber det hos min “etniske” grønthandler. Jeg tror at har mindst 8 forskellige mærker: En helsekostforretning kunne måske også være en mulighed. God fornøjelse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i kokosmælk og rød karry