Parmesangratineret laks og grønt i spicy flødesovs - Stop spild af mad

Spansk tortilla med chorizo, samt pimpede sardiner og andet godt

sardiner æDen kører ikke altid for hurtigt på min øverste etage – ihvertfald var jeg kommet til at bestille dobbelt portion æg hos min “æggemand”, således at jeg i går aftes var den lykkelige ejer af ikke mindre end 33 æg. Nu kan æg jo sagtens holde sig, men de fylder godt i et i forvejen for småt køleskab. Derfor var det givet at aftensmaden i dag skulle være noget med æg.

Det blev til en spansk tortilla med kartofler, løg og chorizo – akkompagneret af  lidt spanske lækkerier, solmodne tomater, lækre oliven, virkelig god olivenolie, lunt ciabattabrød og sardiner fra dåse tilført lidt mere spræl. Med andre ord – tapas uden alt for meget besvær.

tortilla reTortilla med chorizo:

 • Ca 175 g (stærk) chorizo – skåret i tykke skiver og halveret
 • 4 kartofler – skåret i 2-3 cm tern
 • 1 rødløg – delt i kvarte og skåret i skiver
 • 1 tsk finthakket frisk rosmarin
 • Salt og peber
 • 9 æg
 • ½ dl letmælk
 • En håndfuld rucola

 

Steg chorizo-stykkerne let sprøde på en pande, der kan gå i ovnen. Tag chorizo’en af panden og læg til side. Steg løg og kartofler møre i det afsmeltede chorizo-fedt og krydr med rosmarin, salt og peber.

Pisk æg, mælk og lidt salt og peber sammen. Bland chorizo’en med løgene og kartoflerne på panden og hæld æggemassen over. Ryst panden, så æggemassen fordeler sig jævnt. Sæt panden i en forvarmet ovn på 200 grader i 10-12 minutter, indtil æggemassen er stivnet og gylden. Lad tortilla’en køle lidt af og vend den så ud på en tallerken eller lignende og pynt med lidt rucola.

Sardinerne:

 • 2 dåser sardiner i olivenolie
 • Saft af 1 citron
 • 2 fed hvidløg – presset
 • 1 lille håndfuld persille – fint hakket
 • Salt og peber
 • 10 cherrytomater i forskellige farver – skåret i mindre stykker

 

Hæld olien fra sardinerne i en lille skål og pisk den til en marinade sammen med citronsaft, hvidløg, persille, salt og peber. Bland tomaterne i marinaden.Læg sardinerne i et lille fad og hæld tomater og marinader over.

slSpanske lækkerier:

 • Manchego
 • Serrano
 • Lomo
 • Chorizo

 

æll

Yderligere:

 • Brød
 • Oliven
 • Olivenolie
 • Citron i både
 • Tomater
 • Mandler
 • Tapanade

2 kommentarer

 • Sikke en lækker og nem måde at lave tapas på. Det må snart afprøves 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Tak 🙂 Ja, det tager ikke lang tid at smække det sammen 😉 Nu var vi bare os selv i går, men skal man have gæster, så kan man jo tilføje en enkelt ret mere og måske endnu en ost 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Parmesangratineret laks og grønt i spicy flødesovs - Stop spild af mad